آیا پرگابالین باعث چاقی می شود؟

زمان مورد نیاز مطالعه : 3 دقیقه

نویسنده : روشنک آزادی | کارشناس تغذیه

آیا پرگابالین باعث چاقی می شود؟

آیا پرگابالین چاق کننده است؟

بله درست است، افزایش وزن یکی از عوارض رایج پرگابالین است که هم در کودکان و هم در بزرگسالان رخ می دهد.

در یک مطالعه 14 هفته ای بر روی بزرگسالان دیده شد که 9 درصد افراد دریافت کننده پرگابالین، حدود 7 درصد یا بیشتر دچار افزایشش وزن شده اند.

لازم بذکر است که مصرف پرگابالین با افزایش اشتها و احتباس مایعات همراه است و افزایش وزن ناشی از آن ارتباط مستقیمی با مدت زمان مصرف و دوز مصرفی آن دارد.

در تعدادی از مطالعات تعدادی از بیماران (0.3 %)، به دلیل افزایش وزن ناشی از پرگابالین (لیریکا)، این دارو را کنار گذاشتند.

درمان با پرگابالین همچنین می تواند سبب ایجاد ادم محیطی (ورم دست و پا) شود که این مورد خود می تواند به افزایش وزن منجر شود.

در مطالعات انجام شده بر روی بزرگسالان، ادم محیطی در 6% افراد دیده شد.

در مطالعات بالینی کنترل شده 5% بیماران دریافت کننده پرگابالین و 2% از افراد دریافت کننده پلاسبو  به دلیل ادم از مطالعه کنارگیری کردند.

در مطالعات کنترلی کوتاه مدت، تغییرات وزن با تغییرات بالینی مهم در فشار خون در ارتباط نبوده است. اما تاثیرات افزایش وزن ناشی از مصرف پرگابالین بر سلامت قلب نامشخص است.

فاکتورهای مرتبط با افزایش وزن ناشی از پرگابالین:

  1. سبک زندگی
  2. مدت زمان مصرف
  3. دوز مصرف
  4. ژنیتیک
  5. سایر داروها

داروهایی نظیر ssri (بازجذب کننده سروتونین) و داروهای ضد روان پریشی می توانند به افزایش وزن منجر شوند. به همین دلیل مهم است که بدانید افزایش وزن شما ناشی از پرگابالنی است یا مصرف سایر داروها.

حتما در صورت مصرف داروهای دیگر با پزشک خود مشورت کنید.

آیا افزایش وزن ناشی از پرگابالین به درمان با آن می ارزد؟

مسلما در صورتی که از دارو پاسخ مناسبی دریافت کنید و پزشک این را تشخیص دهد، کمی افزایش وزن نباید شما از مصرف دارو سرد کند.

درمان چاقی ناشی از پرگابالین

افزایش وزن ناشی از پر گابالین به دلایل زیر رخ می دهد.

 به منظور کاهش وزن و برگرداندن وزن ناشی از پرگابالین باید علت اصلی افزایش وزن را پیدا و منتاسب با آن تصمیم بگیرید.

  1. افزایش اشتها: دریافت پروتئین ها و سبزیجات را جدی بگیرید.
  2. ایجاد خستگی: خستگی ناشی از پرگابالین به گونه ای است که فرد حتی تمایلی به خروج از رخت خواب ندارد. فعال بودن و داشتن فعالیت بدنی می تواند کاهنده این خستگی باشد. (این بی تحرکی می تواند به کاهش متابولیسم منجر شود)
  3. هوس های غذایی: برای مبارزه با هوس های غذایی بهترین راهکار نخریدن آن ها و حذفشان از سبد خرید است. به هیچ عنوان وقتی که گرسنه هستید به سوپرمارکت مراجعه ننمایید.
  4. تغییرات سطح هورمونی: هرمون هایی مانند لپتین، گرلین و کورتیزول تحت تاثیر این دارو قرار دارند. در خصوص نحوه کنترل آن ها پیشننهادی نیست اما می توان گفت هورمون هایی چون کورتیزول می تواند با فعالیت هایی چون یوگا و مدیتیشن کاهش پیدا کند.
  5. کاهش متابولیسم: افزایش فعالیت بدنی
  6. احتباس آب و ادم: حتما با یک مشاور تغذیه در ین خصوص صحبت کنید.

 

نکته: حتما درخصوص تاثیر پرگابالین بر وزن با پزشک خود مشورت نمایید که در صورت امکان آن را با داروی دیگری جایگزین کند.

منبع

 

تجربه تغییرات وزنتان براثر مصرف پرگابالین و راهکارهایی که به شما کمک کرده است را با دیگران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منابع :

ارسال نظر

موبایل :
نام و نام خانوادگی:*
پرسش مورد نظرتان را وارد نمایید : *