آیا مکمل بدنسازی باعث جوش صورت و بدن می شود؟ بله!

زمان مورد نیاز مطالعه : 3 دقیقه

نویسنده : فاطمه عزیزیان | کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

آیا مکمل بدنسازی باعث جوش صورت و بدن می شود؟ بله!

مکمل بدنسازی و جوش صورت

کدام مکمل های بدنسازی باعث جوش صورت و بدن می شود؟

مکمل های حاوی ویتامین ب6 و ب12، ید، پروتئین وی و همینطور مکمل هایی که حاوی استروئیدهای آندروژن آنابولیک (AAS) هستند ممکن باعث ایجاد آکنه شده یا آن را تشدید کنند. همچنین مکمل های حاوی BCAA و گلوتامین هم ممکن است روی ایجاد جوش تاثیر داشته باشند.

مکمل های حاوی ویتامین B6/B12 باعث ایجاد جوش روی صورت، شانه ها، سینه ، بازوها و پشت می شوند.

مکمل های حاوی پروتئین وی بیشتر باعث ایجاد یا تشدید جوش در ناحیه شکم می شوند. استروئید ها سبب ایجاد و تشدید آکنه، ریزش مو با الگوی مردانه و تشدید موهای زائد می شود. (1)

علت جوش صورت در اثر مصرف مکمل بدنسازی

جوش در ناحیه صورت بیشتر به علت مصرف مکمل هایی که حاوی استروئیدهای آندروژن آنابولیک (AAS) هستند به وجود می آید.

این استروئیدها میزان چربی پوست را افزایش داده و باعث هایپرتروفی یا بزرگ شدن غدد چربی پوست می شوند که باعث تشدید یا ایجاد آکنه می گردد.

همچنین مصرف مولتی ویتامین هایی که مقادیر بالایی ید یا ویتامین B12 یا ویتامین B6 دارند ممکن است روی بروز جوش در همه قسمت های بدن تاثیر داشته باشد.

دلیل اصلی تاثیر مصرف ویتامین B6/B12 هنوز به درستی مشخص نشده است.(1)

مکمل بدنسازی و جوش بدن

علت جوش بدن با مصرف مکمل بدنسازی

پروتئین وی باعث تحریک ترشح انسولین و افزایش IGF-1  در بدن شده که چربی پوست را افزایش داده و در افراد حساس باعث بروز جوش و آکنه بخصوص در ناحیه شکم می شود. همچنین اسید آمینه گلوتامین و مکمل BCAA هم ممکن است به علت همین مکانیسم باعث ایجاد جوش شوند.(1)

چه افراد بیشتر مستعد ایجاد جوش با مصرف مکمل های بدنسازی هستند؟

نوجوانانی که در سن بلوغ هستند، افرادی که پوست چرب دارند، افرادی که مشکلات یا بیماری های دارند که باعث به هم ریختن تعادل هورمون های بدن می شود، افرادی که چاق هستند و افرادی که به پروتئین شیر حساسیت دارند بیشتر در معرض ایجاد جوش به صورت کلی هستند.

این افراد بهتر است از مصرف مکمل های بدنسازی که امکان ایجاد آکنه دارند خودداری کنند.

همچنین ورزش کردن در محیط هایی با درجه حرارت یا رطوبت بالا، عدم رعایت بهداشت در زمان ورزش و بعد از آن، قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل آفتاب، خواب کم و نامنظم، داشتن استرس و مصرف زیاد قندهای ساده و چربی های اشباع خطر ایجاد آکنه را افزایش می دهد.(2)

راهکارهای پیش گیری و درمان از جوش هایی ایجاد شده با مصرف مکمل

اگر آکنه به دلیل مصرف مکمل ایجاد شده باشد ساده ترین راه پیشگیری و درمان توقف استفاده از آن می باشد.

البته ایجاد جوش معمولا فقط یک دلیل خاص ندارد و چندین عامل به ایجاد یا تشدید آکنه منجر می شوند.

به همین دلیل ابتدا باید علت یا علل اصلی ایجاد جوش را مشخص کرد. بسیاری از ورزشکاران در محیط های نامناسب با تهویه پایین و درجه حرارت یا رطوبت بالا ورزش می کنند، نکات بهداشتی مانند شستن بدن و صورت بعد از تمرین و تعویض و شستشوی لباس های ورزش را انجام نمی دهند و ممکن است تغذیه یا خواب نامناسب داشته باشند که همه این عوامل باعث بدتر شدن آکنه می شود.

بنابراین اگر با رعایت همه موارد ذکر شده باز هم به دنبال مصرف یک مکمل خاص دچار آکنه شدید به احتمال زیاد با قطع مصرف آن مشکل شما برطرف می شود.(2)

کلام آخر: آیا مصرف مکمل بدنسازی باعث جوش می شود؟

به وجود آمدن آکنه دلایل متعددی دارد، بعضی از داروها و مکمل ها ممکن است سبب به وجود آمدن یا تشدید آکنه شوند.

مکمل هایی که حاوی دوزهای بالا ویتامین B12، B6 و ید هستند، همینطور مکمل های دارای پروتئین های شیر بخصوص پروتئین وی و همینطور استروئیدهای آندروژن آنابولیک (AAS) که معمولا در بدنسازی استفاده می شوند ممکن است باعث بروز جوش بخصوص در افراد مستعد شوند.

بنابراین اگرروی بدن یا صورتتان جوش دارید یا جزو افراد مستعد ابتلا به آکنه هستید بهتر است قبل از مصرف این مکمل ها با پزشک مشورت کرده و ترجیحا از محصولات جایگزین استفاده کنید.

 


منابع :

1 | 2 | 3

ارسال نظر

موبایل :
نام و نام خانوادگی:*
پرسش مورد نظرتان را وارد نمایید : *