پاسخ به 10 سوال رایج درخصوص تاثیر فولیک اسید بر قاعدگی و عادت ماهیانه

زمان مورد نیاز مطالعه : 2 دقیقه

نویسنده : فاطمه عزیزیان | کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

پاسخ به 10 سوال رایج درخصوص تاثیر فولیک اسید بر قاعدگی و عادت ماهیانه

آیا فولیک اسید برای دوران پریود خوب است؟

بنا بر گزارش های سازمان بهداشت جهانی (WHO) بسیاری از زنان به علت عادت ماهانه سنگین یا کمبودهای تغذیه ای دچار کم خونی هستند، معمولا این کم خونی بخاطر فقر آهن رخ می دهد ولی استفاده از اسید فولیک به همراه مکمل آهن به ساخته شدن بیشتر گلبول های قرمز و برطرف شدن کم خونی کمک می کند. بنابراین استفاده از مکمل اسید فولیک نه فقط در زمان پریود بلکه در همه مواقع توصیه می شود. (1)

آیا فولیک اسید به پریود شدن کمک می کند

تحقیقات نشان داده اند استفاده منظم از اسید فولیک باعث طولانی تر شدن جزئی دوره عادت ماهیانه(فاصله شروع یک پریود تا پریود بعدی) می شود. دوره های کوتاه تر خطر اختلالاتی مانند اندومتریوز را افزایش می دهد. اما استفاده از فولیک اسید روی شروع دوره پریود که به تاخیر افتاده بی اثر است.(2)

آیا فولیک اسید باعث عقب افتادن (تاخیر) پریود میشود

اسید فولیک باعث نامنظم شدن سیکل عادت ماهانه و تاخیر در شروع دوره نمی شود ولی استفاده منظم از مکمل های حاوی اسید فولیک باعث می شود که طول دوره عادت ماهیانه یعنی از شروع یک پریود تا شروع پریود بعدی بصورت جزئی افزایش پیدا کند. معمولا با بالا رفتن سن طول دوره پریود کوتاهتر می شود.(3)

آیا قرص فولیک اسید باعث قطع پریود میشود (مانع)

استفاده از مکمل اسید فولیک در بعضی از زنان باعث می شود زمان وقوع پریود کمی طولانی تر شده و فاصله بین دو پریود افزایش پیدا کند. این موضوع برای خانم هایی که سن بالاتری دارند یا در خطر اندومتریوز هستند مفید است، همینطور سیکل های کوتاه عادت ماهیانه با احتمال ناباروری هم ارتباط دارد. ولی هیچ ارتباطی بین مصرف مکمل اسید فولیک و قطع عادت ماهانه گزارش نشده است.(4)

آیا خوردن اسید فولیک در پریودی مضر است

استفاده از اسید فولیک در دوران پریود نه تنها مضر نیست بلکه با توجه به نقش اسید فولیک در تولید گلبول های قرمز و پیشگیری از کم خونی مصرف آن در تمام اوقات از جمله زمان عادت ماهانه توصیه می شود.(2)

آیا فولیک اسید برای درد پریود خوب است؟

تحقیقاتی که درمورد اثر رژیم غذایی بر کاهش دردهای دوره عادت ماهیانه انجام شده ارتباطی بین مصرف اسید فولیک و کاهش درد نشان نداده، البته مشخص شده مصرف مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین E، ویتامین D، کلسیم و منیزیوم و همینطور مصرف نکردن نمک، پروتئین های حیوانی و کافئین در زمان پریود به کم شدن درد کمک می کند.(5)

آیا می توان اسید فولیک را در زمان پریود مصرف کرد

مصرف مکمل اسید فولیک همراه آهن به بهبود کم خونی و کاهش مشکلات ناشی از آن کمک می کند. بنابر توصیه سازمان بهداشت جهانی توصیه می شود همه زنان در سنین باروری باید روزانه مکمل اسید فولیک که حاوی 400 میکروگرم فولات است را مصرف کنند. بنابراین مصرف اسید فولیک در زمان پریود از نظر جلوگیری از وقوع کم خونی مفید است.(1)

ایا فولیک اسید خونریزی را زیاد میکند

مصرف اسید فولیک تاثیری بر میزان خونریزی ندارد ولی مصرف آن به پیشگیری یا بهبود کم خونی ناشی از خونریزی کمک می کند.(6)

ایا فولیک اسید خونریزی را قطع میکند

مصرف اسید فولیک خونریزی عادت ماهانه را قطع نمی کند. در بعضی افراد استفاده از مکمل اسید فولیک فاصله بین دوره های پریود را افزایش می دهد که آن هم بطور کلی برای افزایش باروری و پیشگیری از بعضی ناهنجاری ها مانند اندومتریوز مفید است.(4)

آیا فولیک اسید باعث لکه بینی میشود

تحقیقات نشان داده اند که مصرف مکمل اسید فولیک هیچ تاثیری بر شدت خونریزی یا زمان خونریزی عادت ماهانه ندارد. تنها تغییری که ممکن است ایجاد کند طولانی کردن جزئی فاصله بین 2 دوره پریود است. بنابراین مصرف اسید فولیک سبب لکه بینی نمی شود. عوامل ایجاد کننده لکه بینی مختلف هستند که باید با پزشک در مورد آن مشورت کنید.(7)

 

 


منابع :

1 | 2 | 34 | 5 | 6 | 7 |

 

 

ارسال نظر

موبایل :
نام و نام خانوادگی:*
پرسش مورد نظرتان را وارد نمایید : *